Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
04.06.2007 07:54 - Децата - начин на употреба
Автор: lemonpie Категория: Други   
Прочетен: 10953 Коментари: 41 Гласове:
0



Нееднократно съм говорила за децата. Независимо дали за моето, твоето или на съседите. По закон всяко дете има право на закрила при своето израстване и развитие, не може да бъде подценявано и унижавано, когато е болно, има право на помощ и грижа, има право да ходи на училище, а мислите и вярата му се зачитат. В закона пише още много неща, с които не е нужно да се занимаваме точно сега, защото това е в прерогативите на съда. Изводът обаче е един:

Човечеството дължи на децата най-доброто, което може да им даде. През всички времена е било злоупотребявано с деца и се е стигало до тяхната експлоатация. Това представлява една голяма заплаха за човешките права. Децата особено много се нуждаят от защита. Казва се, че в контакта с тях човек показва истинското си лице. Това в еднаква степен се отнася както за възрастните, така и за обществата и държавите.

Заради предизвикалият доста реакции и коментари случай в Блог.бг, с настоящето изразявам мнение, което смятам, че повечето хора ще подкрепят.

Сексуалните увлечение ала Лолита може да са били забавни за четене и интересни от гледна точка "изследване на неведомите пътища на любовта" за повечето от Вас, обаче не смятам, че някой би поставил доброволно своето дете в такава ситуация. Никак не е случайно, че до 18-годишна възраст децата са под опеката на родителите си. Основната причината за това е една: приема се, че до тази възраст младият индивид не е изградил напълно ценностната и моралната си система и не може да прави разлика между добро и лошо, правилно и неправилно.

Най-изкривените ситуации се получават, когато някой възрастен, приеман от младия човек за пример, сам изкриви възприятията си за света и започне да подвежда младия ум в грешна посока. Хубавото е, че обикновено се намира друг възрастен, който да се опитва да го спре. Лошото е, че убеден в правотата си сгрешилия търси съчувствие и подкрепа у непознати като им представя своя украсена, изстрадана и недоказуема версия на случая.

Отварям скоба. Интернет като анонимно пространство и хората като филантропи. Тук всеки може да се оплаче и да намери съчувствие и морална подкрепа за всеки свой проблем. Всъщност сгрешилият знае, че това, което прави, е неправилно. И се чувства виновен. Излагайки "душата си" пред стотици непознати, от които все неколцина ще го потупат по рамото, всъщност той изчиства вината си. Защото се намират хора, които да го подкрепят. И така той приема, че вината му не е чак толкова вина, защото някой му е казал да се бори. Тъжното е, че се бори за кауза, която всеки - запознат с подробностите - би осъдил.

Отговорете си сами на следния въпрос:
Ако вие бяхте в такава ситуация и това беше вашето дете, какво щяхте да направите?

Моят отговор?
Не съм убедена, че щях да разчитам единствено на закона. Защото законът знаем често е слаб и муден.

Четейки това, си казвате, че историята е възмутителна и трябва да се направи нещо? Първата ми мисъл бе, че модераторите на Блог.бг трябва да вземат отношение и да закрият блога на този човек. След това обаче се сетих, че всъщност Блог.бг не носи отговорност за съдържанието на отделните блогове. Това от гледна точка "условия на ползване". От наша страна остава пълния игнор. Не си мислете, че той ще се откаже. За да посегне на 13-годишната си доведена дъщеря е ясно, че нещо в моралните му устои е дълбоко повредено.

Във всеки случай пазете децата си, за да не ги видите някъде така:

image
(Клик на картинката)


Тагове:   начин,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tata - И аз Лимонче не съм сигурен дали бих ...
04.06.2007 08:08
И аз Лимонче не съм сигурен дали бих чакал закона да реши.Подкрепям всичко ,което си написала!
цитирай
2. анонимен - :)
04.06.2007 08:35
Благодаря ти за това ,което направи.Няма шансове модераторите да предприемат каквото и д ае действие, но си остава шансът с бутона игнор към този човек.Не трябва да бъде защитаван под каквато и да е форма от никой, защото най-малкото утре това наистина може да бъде вашето дете!
Обърнете внимание, а не подминавайте!
цитирай
3. sigrina - [S]
04.06.2007 09:40
Олее...
Вече не за главата, ами не знам за къде да се хвана...
цитирай
4. mattea - Много гадна ситуация.
04.06.2007 11:04
Честно казано, втрещи ме.
цитирай
5. weasell - о,боже....
04.06.2007 11:34
някой хора нищо не ги спира....как нямат срама...
цитирай
6. pti - тюююххххх
04.06.2007 11:41
Лимонче, начиии ти си виновна.. ;)
чета ти аз постинга и нали имаш линкове.. и аз цък, цък, цък... като реших да гласувам за постинга ти(блога) компа ми нещо изтреще и ме прехвърли на 'сгрешилия' на блога и зех че цъкнах там, грррррррккххгргкккххгггрррррррр

омърсена се почувствах, все едно го потупвам по рамото и одобрявам :((((

историята е отвратителна!!!
но най-отвратителното е, че НЕ САМО той го смята за нормално... :(

да не говорим за препратката към 'Лолита'

може да е голям роман,... но това не бива да ни кара да се възхищаваме на видите ли 'ей я истинската ситуация.. и ето го това е то истинския живот'

на мен историята на Лолита НЕ МИ ХАРЕСВА!!!
цитирай
7. monnio - из шест грешки на човека, според цицерон
04.06.2007 11:47
Склонността да се тревожим за неща, които не могат да бъдат променени или поправени.

Отказът да оставим настрана
дребнавите си предпочитания.

Опитите да натрапваме на другите
своите убеждения и своя начин на живот.

http://www.atrend.co.uk/forum/viewtopic.php?p=185#185
цитирай
8. lemonpie - Хм,
04.06.2007 11:52
нека да съм сгрешен човек тогава, но пък иначе няма да съм човек.
цитирай
9. moony - *
04.06.2007 11:54
без коментар.
цитирай
10. monnio - ех,
04.06.2007 12:00
защо никой не ме разбира - простена малцинството от един човек.

вероятно ще изразя мнението си по въпроса по късно или в друг ден. за сега мога да кажа, че не съм за отношения а-ла описаните от Набоков. изобщо страданията на малцинство от един човек тип руска литература не ме радват и не рева над тях.

Лимонадке, почни да четеш не само като рогатия четириевангелието и Стари Завет, може пък коментара ми да не е насочен към твоето писание.
цитирай
11. lemonpie - Ми... сигурно защото съм
04.06.2007 12:11
малко рогато зверче... Сега разбрах, извинявам се.
цитирай
12. viovioi - ))
04.06.2007 12:59
от няколко дена следя скандала и стигнах до извода, че най-ожесточени в критиките са жените, мъжете са по въздържани.И знаете ли защо? Защото на всички мъже им потичат лигите при вида на млада, свжа плът.Педофилите и извратеняците не пишат стихове за свойте жертви.Аз мисля че този човек е изкушен..Това е едно изкушение, нещо на което не е успял да устои.Понякога малките момичета са едни истински курвички.Нали ги чувам какво си говорят пред блока и на улицата.Веднъж чух следния разговор: На Зори баща и видя ли къ'в е пич.Ай да ходиме у тях да му прай'ме "скомино"????Бяха на не повече от 14 г.??
цитирай
13. pti - ИМЕННО, voivoi!!!
04.06.2007 13:06
Отговорността пада върху възрастния и той НЕ БИВА да се възползва от 'кукувичките', защото те имат още време преди да се ориентират в собствената си същност, но ТОЙ вече се предполага трябва да е завършена личност... и ако завършеността му МУ казва да спи с 13-14 год. момичета, то тогава е ЗА ЗАТВОРА!!!
цитирай
14. анонимен - ha-ha-ha
04.06.2007 13:40
Разбрах от един чужденец, че един ден минал покрай едно училище и се възхитил:"Не знаех, че тук имате спецялно място за проститутки!"(хахахаха)
Това ,че малките девойчета имат искусителни тела, не трабва да прави по-възрастните батковци педофили...но така се получава.Първо защото по-възрастните батковци не са никакви батковци, а направо чичковци и дедковци, и второ Пти каза....ВЪЗРАСТНИЯ има отговорност, а този индивид може да бъде подведен под отговорност!
цитирай
15. whitenights - Лелееее...
04.06.2007 13:48
Лимонче, хвърли ме в тъча ! Посещавала съм блога му, чела съм някои стихове, които ми харесаха, ама нямах представа, че изгубената му любов е тийнейджърка още.....не знам какво да кажа.....
цитирай
16. анонимен - ...
04.06.2007 13:58
... любов,стихове,поезия, всичко точно ,може би бих го разбрал. обаче : http://turbo4.aha.bg/ :(
Нормално ли е като си толкова влюбен ,било и то в малолетно момиче ,да имаш профил в сайт за запознанства?
fuck, чак сега кликнах на картинката....
цитирай
17. mattea - Размисли.
04.06.2007 15:16
viovioi казва, че жените критикуват най-ожесточено. Мъжете се били изкушавали твърде много. Вероятно е точно така. Само че така излиза, че жените не просто критикуват, а ревнуват. Това вече ме дразни. Щото преди да мога да изревнувам, аз съм майка. Смятам, че всеки човек, който съзнателно има дете и си го гледа, не може да приеме подобни взаимоотношения. Децата имат право да бъдат обичани от родителите си, или тези, които са избрали да бъдат такива, безрезервно, без задни мисли и сексуални щения. А децата са деца до приключване на пубертета.
цитирай
18. tessy - всичко е много вярно,
04.06.2007 19:22
подкрепям. И съм и за коментара на пти, която много точно го е казала, че отговорността я носи възрастният човек и сам трябва да си налага ограниченията към изкушенията.
Съгласна съм и с ббббб, защото не е нормално да имаш профил в сайт за запознанства, а да твърдиш, че имаш една единствена голяма любов.
Поздрави. Аз съм за каузата!
цитирай
19. анонимен - При мен както си личи по постовете...
04.06.2007 19:23
пубертета ври и кипи, но това не означава, че майка ми не ме обича и че не ме е защитавала!Родителите са точно за да ни защитават, а не да ни възприемат като сексуални обекти...може да съм малка, но знам какво е 30 години разлика...ВСЕЛЕНИТЕ са съвсем различни!
цитирай
20. runner81 - децата и дрехите
04.06.2007 19:33
... имат ли нещо общо? А филмите, които гледат?

Да не обиждам никой, но мили МАЙКИ (нарочно го пиша с големи букви), знаете ли как изглеждат децата ви на 12,14 или 16? А как се обличат?

Имам смелоста да кажа че съм имал хубави жени, и нямам предвид 30 (и нагоре) годишни такива а в границата 18-28 (имайки предвид че и аз съм бил на 18 нали?). Ама това което чух преди година ме ВТРЕЩИ.

2 девойки си говорят(6ти клас са и двете):
-Знаеш ли що "Х" са радели с "У"?
-- Ами не, а ти?
- И аз не. Ама разбрах че тя му са наситила и вече не и е интересен! Тя си намери друг.

ТУКА аз питам:
- Кой клас е "Х"?
--Ами съученика ни е - 6-ти.

Простете че ви задавам тоя въпрос ама и аз съм бил 6-ти клас, не помня да са ми се случвали такива неща, А на ВАС?

Относно педофили, или не, редно или не? Кой ще каже кое точно е редно, някой който има къща за милиони евро или някой който има вуйчо владика? Аз мога да кажа че познавам следователи, прокурори и адвокати. Също мога да кажа че и те са хора. Подкупни или не от едно време е така "интереса клати феса".
цитирай
21. анонимен - runner81
04.06.2007 19:51
Oтносно въпроса за как се обличат-справка коментар номер 14.факт е че родителите са прекалено заети...
И под форма на шега да те попитам как така си "ИМАЛ" много жени???Имането е да притежаваш нещо и да го загубиш като го откраднат или ти го продадеш.Малко засегна жените без да го усетиш,но ти е простено.:):):)
Ами какво да кажем тогава за момченцата които преди години се характеризираха с Внако 1 и Мишо Шамара?-какъв пример е това?(логиката ти е същата)
Но тук става въпрос за болестното състояние на един човек, който не вижда нищо нередно в това което прави...какво друго да кажа...а, да...точно защото интереса клати феса се стигна до тук:)

Аз ще замълча (след като и аз тактично ОБИДЯ МЪЖЕТЕ:):):):):):) ) След 40 започват много по-често да мислят с по-пълната с кръв глава!

Аре негри,правиме каквото можем за каузата и няма да спираме:)
цитирай
22. outfaced - и какво ...
04.06.2007 21:58
пак до възпитанието на младите опряхме

чакай ти закона и самосъзнанието на околните да ти пазят детето, когато ти не си си свършил работата ...
цитирай
23. runner81 - Bolka...
04.06.2007 23:20
Имал = притежавал, да не обяснявам че човек дори добре да живее поумнява. Когато поумнее може да реши че това което има и "притежава" не е това което всъщност иска.
А когато пумнях се наложи една неделна сутрин да водя една 22 годишна девойка в токсикология, понеже алкохола в комбинация с хапчета за кръвно са НЕдобра комбинация.

Тази същата девойка ВСЕ още е жива, не понеже е чела www.blog.bg. Това че някои намират управдание да не са РОДИТЕЛИТЕ на ДЕЦАТА си по никой начин не ме засяга!

За справка ако един индивид е навършил 14 години и е направил каквото и да било по ВЗАИМНО съгласие, другата половина от "взаимното" съгласие не подлежи на санкции от страна на Българските Прависти. И защо ли? Ми 'щото е България.

И какво ще рече т'ва "НО ТИ Е ПРОСТЕНО"? Ако искаш да ми кажеш нещо нарави го през личното Съобщение за да не разводняваме темата на lemonpie. Не смятам че 16 милиона усмивки след тази забележка означават :).

Относно логиката, не смятам че долно подобие на РАП или върла чалга (...К'ъв си ти бе нямаш ни'кви комплекси, ...минавай на червено и др. такива) са добър пример, нито база са сравнение.

p.s.
думата nigga е обидна, ЗНАМ че в България тя е една от малкото точни думи за определяне кожната пигментация у различни ЧОВЕШКИ същества, но ако напуснеш границите на Р. България ще усетиш тежестта на тази обидна (Убидна също е актуална, стига да работиш с чернилки които не са на ясно че негър е единствената дума в БГ за определяне кожната пигментация у различни ЧОВЕШКИ същества) думичка.

извинена си за незнанието!

МНОГО ИСКАМ ДА СЕ ИЗВИНЯ НА МАЙКИТЕ КОИТО НАМИРАТ ВРЕМЕ ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЦА. СПОДЕЛЯМ МНЕНИЕ, НЕ СЪДЯ НИКОГО.
цитирай
24. анонимен - :)
05.06.2007 00:09
М'чи голям съперник в твое лице си намирам:)
само,че от теб прочетох ето това:
иауСГДЛисбхцдлакйсбдца;дхнф.аКЙДГФ;АОСИДФА СДЛФАСЛДКФХА;СИДФЪОУАСЙДНФЛ;АСОИДФ;ОЙДИ;
Пълен нон сенс!Обиден си на жените и си личи!Пиши ми на лични да се обеждаваме кой кого...това е от мен по темата
цитирай
25. yonkotsonev - Да кажа и аз нещо!
05.06.2007 11:57
Тук прекалено много се спекулира според мен с темата за децата и особено за младите момичета! Обличали се еди как си и т.н. Аз също съм доста консервативен в своите убеждения, но смятам, че по-принцип винаги отговорността пада върху по-възрастния, по-опитния. Това, че едно 14 годишно момиче се е облякло предизвикателно не означава, че ти трябва да хукнеш след него. Естествено, че всяко момиче в тази възраст иска да бъде харесвано и желано - това е напълно нормално дори от биологическа гледна точка! А и как да не иска да е секси при положение, че това е формата, която продава днес и те прави популярен. Секса продава и те котира високо и децата го разбират най-добре! Какъвто и родител да си трудно можеш да отцепиш детето си от света, в който живее, а и няма да е редно. Така, че как се обличат децата не трябва да ни служи за извинение! Относно темата с Лолита, това го е имало от край време и във "Фауст" на Гьоте Маргарита е на 14 години докато Фауст е 40 годишен. Разликата е в това, че една истинска любов подлежи на изпит във времето и дори да се случи любов с такива измерения, макар, че ми се струва извратено. Редно е по-възрастния да се оттегли, а не да се налагат възбрани от съда. Да се оттегли и ако любовта е толкова силна нека се завърне след 5-6 години, когато момичето е на 20-22, ако тогава любовта между тях все още я има, тогава ще кажа - ЕТО ЕДНА ГОЛЯМА ЛЮБОВ КАТО В КНИГИТЕ. Но до тогава този индивид няма място при това дете. И аз напълно подкрепям майка му!
цитирай
26. анонимен - Случайните неща
06.06.2007 21:35
Нямаше да дойда да чета, защото по принцип не желая да влизам в безумни спорове. Само че ми казаха, че имало линк от моя страница.
Е, дойдох и прочетох. Нищо ново. Чух теорията на майката на любимото ми момиче, но това, предвид разразилите се напоследък истории не ме учуди.
Уточнения:
1. Авторката на този блок е колега на мен и на майката на моята обич
2. Точно тази странице, само че в хартиен формат бе дадена на делото за правата на детето ми
3. На 8, в петък е делото за насилие срещу въпросното момиче
Как стана така, че точно тази страница попадна у авторката на блога?
Как стана така, че цялата буря се разрази малко повече от седмица преди делото за насилие?
Хайде да се обзаложим, че много от коментарите ще попаднат в съда на 8.
И хайде да се обзаложим, че тогава аз ще заведа дело на авторката на блога, която между другото, публикува нещо, което ми принадлежи, без да ми е поискала разрешение.
Накрая се надявам, че "безпристрастната" ще пусне материала.
цитирай
27. анонимен - И още едно нещо. В желанието си да се ...
06.06.2007 21:41
И още едно нещо. В желанието си да се направят на интересни, майката и авторката са направили и "услуга" на момичето!Хвала на такива бранителки!
цитирай
28. lemonpie - Специално ти отговарям
06.06.2007 21:50
1. Това, че работим в един бранш, не значи, че трябва да застана на твоя страна и да си затворя очите за нещо, което ме възмущава.
2. Страницата излизаше на просто търсене в Гугъл и всеки можеше да я отвори оня ден и да я разпечата. Това направих и аз. Гледам, че вече си свалил снимката от там. Шубето ли те хвана?

Ако смяташ, че съм ти окрала нещо авторско - моля, съди ме.

Всъщност ще разсмееш само гаргите.
цитирай
29. анонимен - И още едно нещо. В желанието си да се ...
06.06.2007 21:52
И още едно нещо. В желанието си да се направят на интересни, майката и авторката са направили и "услуга" на момичето!Хвала на такива бранителки!
цитирай
30. анонимен - А, сетих се и друго - как разбра, че е ...
06.06.2007 22:31
А, сетих се и друго - как разбра, че е тя, без въобще да си я виждала?
цитирай
31. lemonpie - Хе,
06.06.2007 22:32
да не би да не е тя?

Въпросите ти в случая ще останат без отговор.
цитирай
32. анонимен - Естествено, защото нямаш. Но не се и ...
06.06.2007 23:10
Естествено, защото нямаш. Но не се и хаби. Ако другите тук са анонимни и не ги познавам, теб те зная коя си. Просто утре отивам при адвокатката си.
Там, където мисля че ще се срещнем, няма да е като в блога, нали се сещаш.
цитирай
33. lemonpie - Както желаеш :-)
06.06.2007 23:16
Не ме е страх от теб. Заставам зад думите си. Между другото още ти пазя онзи изтрития пост, който се казваше "Изповед".
Започва така:
"Сега ще се опитам да ти напиша и да ти изплача мъката си, приятелю. Тихичко, само на теб и без да се чува много.
Та така: през 2002 се събрах с майка й да живеем заедно и ТЯ дойде с нея. Беше мъничко 13 годишно хлапенце, слабичко като ко..."
Внимавай на кого скачаш. Лекичко съм се застраховала.
цитирай
34. monnio - @turbo44444444444444444444
06.06.2007 23:27
как може да си толкова прост?

първо си се осрал, второ са те хванали, трето в нета си поставяш изпражненията и на всичко отгоре пищиш защото хората ти викат - посерко!:)

не ти ли е ясно че ако не ти е криптирана връзката всичко което влиза и излиза, както и се намира на компа ти е достояние на служби или просто любопитни? да не говорим, че пишейки в тези сайтове ти може да изтриеш поста си от видимата част, но тя си стои в архивите на сървъра:)

ако не си разбрал - налягай парцалите и се скрий в някоя дълбока дупка. това раздуване е само в твой минус и всичко което напишеш може и ако се наложи ще бъде използвано срещу теб в съда:)
цитирай
35. анонимен - Ти си се застраховала? Ами чудесно. ...
06.06.2007 23:35
Ти си се застраховала? Ами чудесно. Тъкмо ще имаш възможност да го покажеш в съда!
monnio, не съм ти искал мнението. Наясно съм и нямам какво да крия. Ако съм искал да се крия, нямаше да пиша!
И не ми давай акъл! Аз нямам проблем нещо да бъде използвано срещу мен в съда! Да му мислят тези, които нарушават законите!
цитирай
36. lemonpie - Ами мисли му turbo4...
06.06.2007 23:47
мисли... щом можеш :)))
цитирай
37. анонимен - Мисли и ти.
06.06.2007 23:52
Мисли и ти.
цитирай
38. lemonpie - Аз съм го измислила вече,
07.06.2007 00:01
спокойно.
цитирай
39. pill - turbo4,
07.06.2007 02:52
в интерес на истината ти симпатизирах, защото вярвам, че любовта никога не е погрешна. А може би именно защото виждам поотупаната, поизчистената истина, която демонстрираш пред нас.
Но съм дълбоко възмутена от махленските закани, които отправи към авторката на поста. Признак на слабост и на малодушие е да вменяваш вина на чуждия, в опит да извиниш и да отвлечеш вниманието от собствените си грешки. За каква конспирация и нарушаване на права говориш, след като сам си публикувал снимките и стихотворенията, и въобще мелодрамата в детайли в интернет? Още по-малко разбирам как мнение, отразяващо гледна точка по даден проблем, в демократична страна, се определя като противозаконно?
Оправяй се с живота и с конституцията, но не създавай главоболия на невинни хора, които нямат общо със случая, освен че са се възползвали от правото си да вземат отношение. Каквото сам си направиш, друг не може да ти стори.
lemonpie, поздравления за куража и не се притеснявай - няма никакви основания да заведе дело.
цитирай
40. majkata - Здравей Лимоче,
11.06.2007 16:53
направих си регистрация тук, за да мога да ти благодаря за този постинг!!!

Делото на 08.06.07 мина, следващото заседание е насрочено за 06.07.07.

От печалния си опит с турбото мога само да те посъветвам да не се цапаш повече, защото е изключително нагъл. Лично аз такава човешка низост не съм виждала. Срамувам се, че го познавам и че съм живяла с него!

Неговата глава дори не може да предположи, че не се познаваме! Благодаря ти за психологическата подкрепа!
цитирай
41. liliahristova - Едва сега чета този пост
18.09.2007 10:49
и съм изумена. Явно онзи "случай" вече е изтрит, не мога да го намеря. Но всичко около него е ужасно. Напълно подкрепям авторката.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lemonpie
Категория: Други
Прочетен: 1571997
Постинги: 307
Коментари: 4097
Гласове: 30077