Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
03.02.2008 16:25 - Раждането на демон
Автор: lemonpie Категория: Други   
Прочетен: 1205 Коментари: 1 Гласове:
0



Имало едно време…

Всъщност така започват приказките за деца, а това дори не е приказка за възрастни.

Та значи имало едно време… време, в което добротата била присъща на човека с цялата мекота на търпението, топлината на усмивката, нежността на прегръдката и силата на убедеността, че любовта побеждава всичко.

В това време на безвремие, човекът живеел щастливо, обграден от мечтания и добре съградени илюзии. Подреден и уреден живот, в който най-извънредното, което може да се случи, е да се разрази буря насред хубавия летен ден. Но също като лятна буря, бързо да отмине и да се завърне кристално синьото небе с нежно-рошави облачета по него.

В безвремието обаче рядко се постигат онези прозрения, до които можеш да се докоснеш единствено чрез болката и сълзите на изживения челно удар с времето. И понеже освен доброта, на човека е присъщо и онова болезнено любопитство, за което обикновено казваме, че убива котката, човекът всъщност всячески се стреми да излезе от безвремието и да остави следа във времето.

Тук няма да му казваме, че обикновено времето оставя следа върху човека, защото това е заблуда, която всеки сам трябва да открие за себе си.

Защото в безвремието цари онзи ред, който не задължително е роден от хаоса, а просто ред, в който не си задаваш сложни въпроси за смисъла на времето, защото просто не познаваш тази категория от пространството.

В следствие на онова самоубийствено любопитство обаче, когато се почувства достатъчно оттегчен от реда и спокойствието, човекът напуска безвремието, за да се изправи лице в лице със страха на времето. И колкото повече се сблъсква с него, времето, толкова повече установява, че не може да го подчини, а точно обратното, става все по-подчинен и поробен.

В наситеността на цветовете на времето обаче понякога става твърде безцветно. Тогава потъваш в тишината на нощта, в опит да останеш сам и да подредиш хаоса, който се надига в теб, но започваш да чуваш единствено звуците на счупените си мисли.

Ако пренебрегнеш доброто, се обръщаш към злото. Когато обърнеш гръб на ангела в себе си, се ражда демон.

А в някои дни ми е абсолютно безразлично дали ще ме наричат (д)рага)(л)емън или (л)юбими(д)емън. Защото нещата от живота винаги имат минимум две страни.

 

Внимавайте какви демони раждате в (около) себе си.



Тагове:   демон,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. annanik - lemonpie, ако позволиш, ще се на...
03.02.2008 16:56
lemonpie, ако позволиш, ще се намърдам с едни неща, които си ровичкам и драскам по старомодному - с книжка, в бележник и с химикалче :)

изпитание - твърдост - характер - надежда - вяра - любов

Следва период за поемане на въздух, после пак

изпитание - твърдост - характер - надежда - вяра - любов

П.П. Това, дето е "любов", не се явява ни първичен, ни вторичен полов белег. Просто е едно таквози нещо, дето ти зарежда акумулатора :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lemonpie
Категория: Други
Прочетен: 1574730
Постинги: 307
Коментари: 4097
Гласове: 30077