Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
09.02.2007 09:25 - Петък не е ден на майстора, а ден на стачките
Автор: lemonpie Категория: Политика   
Прочетен: 5593 Коментари: 29 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Влизам задъхана в офиса, малко закъснявам за една среща, тичам по Раковска и си мисля, че след като аз не мога да си придвижа и клиента, с когото имам среща, няма да има как да прелети по-бързо от мен. Но пък и се питам защо трябва да е така? Онзи ден Дошева каза, че малко се стачкува в тая държава.

Е, не е малко.

Стачките ги разбирам като средство за постигане на някаква цел. И потърпевши от стачките трябва да са виновните за липсата на желаните от стачкуващите обстоятелства.

Протестът, заради който вървях пеша

Моите съболезнования за убития шофьор, но това струпване и затваряне на улици е абсолютно безсмислено. Защото потърпевши са обикновените хора, които отиват на работа. Разположените на ключовите места катаджии така или иначе пускат колите с първенците и те си ходят на работа моторизирани, както обикновено. А другите хора или подтичват по улиците пеш или седят и псуват в безвъзвратно блокирания център.

Протестът без никакъв смисъл

Днес ще протестираме и заради медиците в Либия. В цялата страна при това. Някой може ли да ми каже това какво ще ни помогне? След осем години българина се сети, че трябвало да изрази гражданското си мнение по въпроса публично. Аман!

Пенсионерите

И те протестират. Искат повече пенсии. Искат по-ниски цени за електричество. Искат и аз не знам какво. И аз искам да ми плащат повече. Но работя като вол – често по 16 часа на ден. Събота и неделя включително. За да мога да кажа, че съм бял човек в собствената си страна. И за да мога да помагам на родителите си – пенсионери с по 120-150 лв. пенсия. Знам, че на българския пенсионер не му е лесно. Но бива ли на милион и половина работещи да лежи цялата държава. Ами ако работещите откажат да работят и плащат данъците си?

Знаете ли какво? По-добре да затваряме държавата. Или да търсим някакви по-нормални начини за решаване на проблемите.

А не с безсмислени блокади и още по-неоснователни искания.

И понеже си мислите, че живеете в демократична държава и всеки има право на мнение, ще ви докажа, че не е вярно. Коментарите днес подлежат на предварително одобрение. Като всичко в България.



Тагове:   ден,   петък,   Майстора,


Гласувай:
0



1. andreytcho - ХАХА ще си вземеш поука ти :))
09.02.2007 09:37
Ами аз мислех хич да не коментирам по тези 3 теми, знаех че ще ги има, но поотделно. А тъй като ти си ги събрала тук на куп и днес за разлика от вчера съм на сходно мнение, ще се опитам да мина през модерацията.

1. Таксиметровите шофьори:

Нищо няма да постигнат, и техния протест е незаконен.
Промените които могат да помогнат на техната кауза по никакъв начин няма да бъде опоменат от самите тях защото ще им причини много неудобвсто и много разходи за неговото осъществяване. Ако сте били в Америка, там се седи само на задната седалка, има преграда между шофьора и пътниците, има малка вратичка за транзакцията на пари. Другото те пази от куршуми и ножове. Колите имат GPS, Radio Alarm (Panic бутон).

Тук това няма да стане, а нищо друго не може да ти спаси живота.

/* Смешно че хиляда човека могат да спрат цял град, говори много добре за правилното планиране на пътните артерии */

2. Медиците ( хич не ме ебе за тях, омръзна ми )

3. Пенсионерите

Ами писах май при dragulov че пенсионери в София които стачкуват за по-големи пенсии трябва да си продадат апартамента за 100 хил. лева и да си доживеят като царе останалите 20г. в някое китно малко селце.

Всяко едно действие трябва да се предприема само тогава когато знаеш че то не е обречено вече, няма да бъде обречено от твоята неподготвеност да го видиш до края и най вече да знаеш какво трябва да се е променило след твоите действия и да си готов да го приемеш като успех.
цитирай
2. ridiculous - Докато се провирах
09.02.2007 10:29
с байка към работата си през Раковска не мога да кажа, че съм се ядосала от затварянето на улиците. Събственият транспорт дава известни предимства в подобни ситуации и аз горещо го препоръчвам на всички блогъри.

Въпреки това ми стана интересно защо има толкова много таксита, подредени под линия на Раковска, та спрях и попитах един от спрелите шофори.

Той изглежда очакваше някаква враждебност от мен, въпреки очарователно усмихнатата ми физиономия, която излъчваше благина и любопитство, май възприе питането ми като негодувание, та малко троснато ми обясни, че през нощта са убили техен колега.

Съжалявам, че човекът си е отишъл, но има няколко факта, по които съществува негласно знание:
1. Доста таксиметрови шофьори са замесени в продажбата на дрога;
2. Доста шофьори са в бизнеса с проституцията и трафика на хора.

Знае се за цели фирми, част от дейността на които е подчинена тъкмо на извозването на проститутки (омега транс май се казваше едната, за която съм сигурна).

Този страничен бизнес не е безопасен и за всички е ясно, че като бъркаш в огъня, ще се опариш.

Таксиметровите шофьори плащат доста високи такси на фирмите, за които работят и карат из шантавите, задръстени улици на София по цял ден, за което разбирам, че са ядосани и за което им съчувствам. Аз лично и ден не мога да изкарам в подобна среда, затова се занимавам с други работи, за да си печеля парите. И въобще не мога да разбера какви мотиви ще накарат един човек да работи като таксиметров шофьор освен за малко, докато си намери нещо по-смислено.

Обаче си е ангажимент на фирмите, за които работят и лично техен, да си създадат условия за безопасен труд и да се осигуряват срещу злополуки. Ей богу, Порванката, колкото и да ми е неприятен, няма да дойде от Сирищник, за да ме осигури. Единственото искане, което биха могли да имат от държавата, ако са опитали всичко друго, е да използва своите механизми, за да изиска от работодателите, чрез съответните разпоредби, да не пускат човек на кормилото без осигуровка и да има някакви наказания, ако фирмата взима на работа хора, които не са се осигурили.

Така че тук отново се срещаме с един феномен на криворазбраната демокрация. Е хем искаме да сме свободни, хем държавата-майка да търчи по задниците ни с памперсите да не се наакаме. Няма как да стане.
цитирай
3. zemaria - Ужас!
09.02.2007 10:47
Мнението е христоматийно! То показва, защо никога няма да станем нормална държава. За съжаление, така мисли едно подавляващо мнозинство. Това е трагедия. Никъде по света хората не се отнасят към протестиращите с неразбиране и омраза. Протестът е исконно право-нарушен е обществения договор между държава и гражданин. Разбира се, че той създава неудобства у мнозинството. Но никъде по света, запомнете, то, мнозинството не се отнася с неприязън към протестиращите, а се отнася със съчувдтвие и разбиране, с подкрепа. Ние също-но на думи, но понеже, нали, ще повървим малко, и се чудим как да облечем неприязънта с думи..
Ще трябва да си пиша домашното, май-макар, че, ква файда...
цитирай
4. lemonpie - @ ZeMaria
09.02.2007 10:57
Радвам се, че съм изразила христоматийното мнение на част от хората.
Не приемам стачките, защото подкрепям, че "хем искаме да сме свободни, хем държавата-майка да търчи по нас". Е не става винаги така. Пък и к`ва файда, наистина?
цитирай
5. ady - Абсолютно съгласна с
09.02.2007 11:25
теб:))
цитирай
6. andreytcho - @fil ама моля ти се
09.02.2007 11:25
Ако "НЕ БЯХА САМИ" преди 8 години, вече да го няма проблема. А след дъжда качулка знаеш колко много работа върши.

Аз съм ЗА гражданското право за протести и други презентации на техните неволи, но трябва да има смисъл и план.

А медиците искам да ги убият ей така да видим какво ще направим тогава, понеже сме много решителни и силно вярващи в тяхната невинност.
цитирай
7. lemonpie - Фил,
09.02.2007 11:27
именно стачката е израз на позицията: "някой друг е виновен и носи отговорност".
цитирай
8. nio - Зе, да се отнасяш по принцип с &qu...
09.02.2007 11:39
Зе,да се отнасяш по принцип с "съчувствие и разбиране, с подкрепа" към всякакъв род протести е загуба на идентичност и липса на собствено мнение.
Не може да подкрепяш едновремено съкращтаването на държавния апарат и намаляване на данъците и да "съчувстваш" на всеки профсъюз който иска увеличение на заплатите и запазване на работните места без да се интересува от реалните нужди и от това какво ще струва на данакоплатеца.

Зе,ти съчувстваш ли когато Атака,комунистите,или анархистите правят протести?
А случайно да си забравил че и комунистите и националсоциалистите са тръгнали първо с протести е масови стачки?

Аз поне не поставям нещата под общ знаменател,пък и съм претръпнал към подобен род шумотевица.Виж искания като за намаляване на данъците бих подкрепил по всяко време.
Поздрави.
цитирай
9. nio - andreytcho, абсолютно подкрепям ...
09.02.2007 11:46
andreytcho,абсолютно подкрепям мнението за това че много пенсионери хич не са бедни и че малка пенсия при наличие на скъпи имоти не е "бедност".

Пак като горното ми писание,урановиловката и поставянето под общ знаменател е левичарски похват.Стадното отношение не е донесло нищо хубаво.
А това че има хора които едвам успяват да си осигурят храната за деня е истина.Просто при липсата на индивидуален подход се получават изкривявания.

Все не ми остава време да пиша по тая тема.
цитирай
10. thomas - Днес все едно поднасям цветя на lemonpie ;-)
09.02.2007 11:53
Защото мисли точно като мен... За Андрейчо е ясно - той даже ме е надминал. Въпросът е какво да правим сега с Дони, според който двамата сме най-големите глупаци, защото довечера няма да ходим заедно с останалите да лъжем медицинските сестри, че не са сами... И себе си да лъжем, разбира се.

А таксиметровите шофьори са пасмина, която не е зле не да бъде убивана, разбира се, но поне когато прави такива неща като днес - да блокира града и да нанесе на цялата икономика щети за доста милиони, да бъдат осъдени да платят тези загуби. Един път като им заведе дело държавата и ги осъди, после ще има само рикши по улиците, а с тях хем ще се поотпуши движението, хем няма да замърсяват въздуха, хем и блокади повече няма да могат да правят.
цитирай
11. ridiculous - Аз много се радвам,
09.02.2007 11:53
че хората изказват недоволството си. Вентилирането на чувствата е много целебно занимание, а и устройва тези, които правят другите на маймуни. Защото докато кучето си лае, керванът си върви.

Бих се радвала, ако отвъд мъглявото неудовлетворение имаше и мнение. А пък ако мнението беше конструктивно и почиваше на реалистична преценка на това кой какво може да допринесе за една ситуация, цена нямаше да има.

Сега например има една инициатива за въвеждане на плосък данък и аз съм твърдо за. Ако шофьорите кажат "Въведете плоския данък, с парите, които ни останат ще можем да се осигурим и ще имаме средства да си направим текситата безопасни, аз симно бих се зарадвала.

Ако пенсионерите настояват за разследване къде изчезнаха парите от пенсионните фондове в края на 80-те години, това също бих подкрепила.

По въпроса с медиците е малко по-сложно и няма да излагам тук позициите си, че е дълго и досадно.

Тъй или инак - последните 17 години ме научиха, че истинската промяна не се постига по митингите, а като си избере човек една област, в която иска да внесе нещо ново, с къртовски труд по 18-20 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 12 месеца в годината и така - цял живот. С много ясна теза, с практически план как да станат нещата, с безкрайни разговори с невъобразимо несимпатични хора за това как да изглеждат нещата, докато една промяна влезе в умовете на хората, стане част от живота им или се преглътне.

Другото е бутафория.

Няма лошо шофьорите на митинг да обявят, че искат нещо да се промени, но след това да бъдат така любезни всяка сутрин да се събуждат от сън и да тръгват на работа с ясната идея какво точно днес ще направят, за да се случи тази разлика.

Много е лесно да правим митинги, но е много трудно да живеем всеки ден според етиката, която твърдим, че отстояваме.

Днес викат, че нямат защита по улиците, но утре пак ще бутнат рушветчето на поредното ченге, с което в крайна сметка допринасят за корупцията и дезорганизацията на полицията и което снощи се е върнало като откат върху тях, докато 25 минути са чакали ченгетата да дойдат. Ами такава е нагласата полицаите и таксиджиите също допринасят за нея с огромна охота.

Ей затова не мога да се вдъхновя от подобно събитие, защото промяната, независимо дали за нея ще се крещи, тя трябва да се живее, за да се случи. Ама това ни е адски неудобно на всички, щото някъде ще трябва глобата да си платим, друг път нещо сме замислили и няма да стане бързо. По добре да идем на прощада да се понавикаме, що да се лишаваме от удобствата си.
цитирай
12. thomas - Земария,
09.02.2007 12:03
Като ти убият кварталния наркодилър, трагедия ли му викаш на това?! Таксиметровите шофьори са доста навътре в престъпността, не ги мисли за светци! С очите си съм гледал пред нас как от такси се разтоварват в 3 часа през нощта много тихичко откраднати гуми с джанти. И това, за което стана дума по-горе - участие в превоза на проститутки и в продажбата на наркотици - също им е от редовните занимания.

Помните ли как преди няколко години пак блокираха града заради убитото дете на един от тях? И как после се оказа, че детето всъщност е убито от майка си.

При подобни прояви и при всичко, което ни причиняват те, считайки се за армия без лиценз, не очаквай съчувствие!
цитирай
13. tsbotev - Eмоции
09.02.2007 12:27
Изразявам моето съчувствие и съболезнования на близките на убития Емил.
Разбирам емоциите на неговите колеги. Нямам нищо против да протестират. Стига да е организирано и законно.
Не мога да разбера обаче част от исканията им какво общо имат с държавата.
Кой им пречи да имат GPS система?
Кой им пречи да имат паник бутон?
Кой им пречи да имат предпазна преграда между предните и задни седалки?
Кой им пречи да имат застраховки?
Държавата ли? Не!
Когато някой не знае към кого да отправи конкретни искания, той трудно може да успее. Просто трябва да разделят исканията си. Едните, които зависят от законодателната и изпълнителната власт и другите, които зависят от техните работодатели или от тях самите.
Аз бих ги попитал, ако изпълнят веднага всичките си искания, на каква цена трябва да возят пътниците? Ще имат ли клиенти?
цитирай
14. zemaria - Нио
09.02.2007 12:47
Не мога да повярвам, че това си го писал ти!
Значи ти подкрепяш само такива протести, към които имаш положително отношение лично ти-които ти преценяваш за справедливи, с оглед на общото благо, предполагам. От твоята камбанария.Ауууу!.
Но нали всеки протест е искане за отчупване от общата баница на по-голямо парче за нечии групови интереси. Ерго, няма протест, който да не нарушава общите ни права, тоест ,няма справедлив протест. Защото нали, държавата, за да дае на едни, тряя да земе от други..
Това, едно че отрича основите на демокрацията-защото тя не може без гражданското общество, а именно това е формата му на реакция-протестта, второ, иде реч за тотално неразбиране.
Защото примерно мен, не ми харесва да плащаме по ниски данъци, защото не съм убеден, че този апарат ще реализира сумарното им увеличение, както и бих подкрепил тип синдикален портест, за който пишеш.
Защото този апарат, ще намали работещите звена по периферията а ще остави неработещите синекурни-намаляването на бройките ще стане за сметка на работата, а не за сметка на близките около централата чиновници. Ще го отнесат пчеличките.
И може да не съчувствам на Атака и анархистите, но в основата на демокрацията седи мнението на Волтер-перефр--Може да не съм съглрасен с теб, но бих умрл за правото ти да го кажеш!
Останалото се нарича другояч и ние много добре го знаем как..
Само че тук иде реч за нещо съвсем друго.
Има ли право слабият, гражданинът, да протестира изобщо, срещу силният, държавата.. Има ли право да настоява за спазване на ясни правила, оформени като обществен договор, между държавата и протестиращата категория граждани. ? Какво е това обществен договор? Какво ще стане, ако този договор не се спазва?
Примерно-пенсионерите. Какво им обеща БСП, за да вземе властта.Значи, изберете ни и ние слагаме край на мизерията, 20 процента незабавно увеличение на пенсиите и прочие.. Какво изпълни-обеща отново 8 , че и 10 процента увеличение, но след 6 месеца.
Таксиметърджиите искат повече сигурност сред всеки инцидент-най-пресния беше в Сливен. Нещо да последва?
Когато двете страни-гражданите и държавата-нямат намерение да изпълняват договора помежду си, настъпва естественото му обезсилване. При това положение рухват правилата на живот и почваме да се трепем едни други-е, хайде, дотам не сме стигнали, но поне да се мразим. Защото когато правилата се сринат, или следваме последните ни познати нам-тези от соца, или правим нови-,както е при болшевишките революции. Засега имаме само омраза и недоверие..
цитирай
15. thomas - Какви й се явяват на държавата таксиметровите шофьори!?
09.02.2007 12:55
Та очакват тя да направи нещо специално за ТЯХНАТА сигурност?! Откъде накъде!? Аз считам, че ако трябва да прави нещо за сигурността, то трябва да е насочено не към конкретна група, а към всички нас. Във всеки случай те не са по-застрашени като група от пешеходците, нали? Какво става, когато някой пешеходец бъде нападнат и убит? На следващия ден пешеходци блокират тротоарите ли!? Айде малко реализъм в цялата работа!
цитирай
16. kalojana - ...
09.02.2007 13:00
чудя ви се как може да мислите толкова праволинейно и еднозначно да отсичате и това е...доста можете да помислите, вместо да изразявате такива становища толкова лесно.
цитирай
17. dosheva - Lemonpie, напълно съм съгласна с теб!!!
09.02.2007 14:05
Аз говорех, че малко се стачкува за права и заплати. Имах предвид да стачкуваш срещу шефа си и да си търсиш условията за работа, да си търсиш заплатат и т.н.
Не мога да се съглася с безсмислената стачка на таксиметровите шофьори в момента. Искали безопастност - ми да си сложат прегради. Да...ги застраховали от компаниите им - ми ще им вдигнат таксите и ще ги застраховат. И пак ще мрънкат. Аве...те хората по горе са го казали по-добре. Май...се правят тези неща, за да се отвлече вниманието на хората от истинките проблеми.
цитирай
18. babs - Не трябва да се мисли праволинейно, разбира се!
09.02.2007 14:06
Държавата може да се раздвижи и да изпълни някои искания на таксиметровите шофьори. Но, въпросът е какво точно искат те. Гледах по телевизията председателя на синдиката им. Ха, той говореше, че трябвало да премахнат забраната такситата да се събират при проблем.

И какво ще се постигне с това, питам?? Отново да започнат побоите над невинни граждани, които просто "непредвидливо" са се качили в таксито без дребни или не искат да плащат и обратния път от Бояна до центъра.
Шофьорите искали и спрейове и пушки!! Това ли е решението, да ги оставим да се саморазправят!!!
Това ли е демокрацията? Ако да, плюя на нея!

Повечето бакшиши са груби и прости хора, чиято работа не е лесна, но в крайна сметка изкарват много добри пари. Това са рисковете на професията!!! И лекарите, които работят нощна смяна се разправят постоянно с пияници и са изложени на риск. те работят за по 300-400 лв месечно. Ами защо тогава не се вдигнат и те на стачка и да поискат оръжие?

Много от таксиметровите шофьори се държат арогантно и дори обиждат клиентите си, карат като луди и все са недоволни. Ами не е изключено тогава, някой пиян клиент да е побеснял и да е свършил глупостта. Това в никакъв случай не е оправдано, но протестите по този повод са абсурдни!!!

Всеки ден убиват хора, без значение каква е професията им, и част от тях са невинни деца.
нека направим протест против това, а не само защото убитият е от определена гилдия!

Моите съболезнования на близките на убития шофьор!
цитирай
19. dantonov - За митингите, стачките и демокрацията
09.02.2007 15:08
За разлика от времето на комунизма сега всеки има право да свободно да изразява своето мнение, разбира се в рамките на установените от закона норми.
Пречи ли ни протеста на шофьорите? Да, сигурно. Но по-добре ли ще е всеки да си трае, да се оставя да бъде тъпкан? Като куриоза преди два дни – гражданин се защитил с оръжие от разбойник да не го ограби, и куриоз – оказва се виновен! Ако си траем ще стигнем до там – трябва да указваме пълно съдействие на различните джебчии и апаши да си вършат качествено работата и много да не ги безпокоим, защото това ще намали производителността на труда им!!! Та погледнете развитите общества – дали там е така? При нас няма демокрация – при нас има анархия! Демокрацията е спазване на установените закони и норми. Сравнете нашето отношение към полицаите – и примерно как е това в страни като Англия, Германия и т.н. Та да се върнем на шофьорите – разбира се, че трябва да протестират, не може всеки месец да убиват някой от тях и да няма никакви следствия!
За митингите свързани с медицинските сестри – разбира се, всеки има право да изразява свободно мнението си, но не мисля, че това помага на сестрите. На сестрите могат да помогнат само дипломатите, след съответния пазарлък! Всички тези протести ще доведат само до втвърдяване на позициите на либийците, т.е. предполагам, че ефекта ще е обратен. Дано да не съм прав!!!! На ако наистина стане така дали журналистите, които подеха тази кампания ще признаят вината си? Не мисля.
Колкото до пенсионерите – всички имаме родители и знаем мизерията на която са подложени. Но не бива тяхната мизерия да се ползва като политическо оръжие, защото то може да бъде насочено по всяко време срещу всяка партия. За съжаление страната ни няма ресурса, да осигури спокойните старини на всички възрастни хора. Постоянно на всички тях (пенсионерите) трябва да се обяснява, че техните пари ги изядоха комунистите, които сега смело си ги реинвестират – след като същите ограбени пенсионери им върнаха властта.
цитирай
20. анонимен - НЕ ВЯРВАМ НА СТАЧКИ.....
09.02.2007 15:32
А НА МАЙСТОРИ ПЪК ХИЧ!
цитирай
21. thomas - Точно преди малко си мислех за някакъв аналог...
09.02.2007 16:42
на това, което правят за кой ли път шофьорите. Когато неизвестно кой е убил един от тях, и без изобщо да знаем защо и дали убийството има нещо общо с професията на човека, тъпите парчета, само защото имат коли, блокират града, с което му нанасят икономически щети за милиони, а за нервите и унижението на хората, принудени да се влачат в задръстванията изобщо да не говорим.

Утре ако някой убие хирург, предлагам лекарите да излязат на улицата и да почнат да режат гуми по светофарите със скалпели, за да изразят възмущението си, с което пак могат да блокират движението.

А когато пък убият някой полицай, предлагам полицаите да обсадят парламента и да заставят депутатите с оръжие да им осигурят повече сигурност.

Абе луда работа. И толкова незаконна, че за пореден път не разбирам защо властта не си използва силата, за да осигури реда, което е длъжна да прави.
цитирай
22. copycat - ---
09.02.2007 16:54
Всички загубили пари от днешните изблици на "гражданско" чувство нека подадът иска срещу ОК-такси утре. Да видим кой ще плаща загубените ползи, заради предизвиканото задръстване? Или пък за всички задръставия предизвикани от неспазващи правилата за движение "бакшиши". Веднъж ще платят и втори път няма да видим физиономиите им пред парламента.
цитирай
23. sevar - Ден след ден овце. Все пак май има подобрение?!
09.02.2007 18:04
Учим се на гражданско общество. Едно от нещата, които предполага то е, когато има някаква несправедливост да се борим с нея. А не да гледаме като овце.
Е, може и да се научим след някоя година как "правилно" и !РЕЗУЛТАТНО! да стачкуваме. Днес ми се струва много шум за нищо.

Защото ако имахме правосъдие най-вероятно, този който е извадил ножа щеше да бъде зад решетките.

Ако бяхме горд народ в Либия нямаше да е все още пълно с български гастербайтери, които си треперят на либийските динарчета... И отдавна щяхме да сме намерили начин да освободим сестрите - ако трябва силом.
Пък за пенсионерите съм съгласен с Андрейчо. Определено!
цитирай
24. outfaced - ей, съвсем се сдуха тоя народ ...
09.02.2007 18:07
едни правят глупости като за световно, а другите седят и си хабят нервите покрай тях ...

аре ... без мен
даже нямам намерение въобще да се замислям на случващото се, камо ли да коментирам ... мисля е под достойството на всеки уважаващ се интилигентен човек

ignor :(
цитирай
25. artanis - моето мнение:
09.02.2007 18:40
Такситата: подкрепям! Печелят уважението ми, че защитават интересите си без да им пука, че държавата не работи.
Медиците: не подкрепям! Мисля, че някой се опитва да насочи в друга посока недоволството.
Пенсионерите: не подкрепям! Да бяха мислили като отиваха да гласуват. Никой не им е виновен сега. И аз имам роднини, които са пенсионери, те НЕ протестират в момента.

поздрави:
цитирай
26. lemonpie - Артанис,
09.02.2007 18:45
противоречиш си малко, спомням си един описан от теб случай за един прекарал те таксиджия ...
Както и да е.
Всъщност исках да кажа, че днес - въпреки модерацията на коментарите - не съм спряла никой да изрази каквото и да било. Но ми се струва, че повечето мнения бяха в моята посока.

Лека вечер и приятно ходене пеш на всички в София,
цитирай
27. artanis - не си противореча (отново)
09.02.2007 19:13
Говоря за хората, които карат такси и печелят от това, а не за измамниците. За онези, които знаят къде е най-малкото задръстване и знаят, че ти бързаш, за да стигнеш донякъде. Лошият език не ми пречи ни най малко.

Говоря за героя от ШофЬор на такси с Де Ниро, дори и за онзи от Такси на Люк Бесон. Добри или лоши са такситата, медицинските сестри, шивачите или представителите на кастата за златотърсачите в Индия - Сони. Няма верен или грешен отговор.

поздрави :)
цитирай
28. olamylove - съболезнования
09.02.2007 19:18
заради убития тои просто е отишъл на работа за да изкара някои лев но защо се стигна до там да говорят за дана4ни облек4ениа нали вси4ко бе заради престъпноста, намаляване или отменяне на корпоративния данък и други такива ли4но техни финансови проблеми сигурен сам 4е всеки от нас ги има в някаква степен но на мен ли4но вси4ко то ва ми смърди ама яко. Имам познати бакшиши но за мен те са едни тъпаци с голямо его малко умствен багаж и доста марзеливи не мога да си обясня как 20-25 годишни мъже може да работят нещо такова . В краина сметка they can FUCK OFF
цитирай
29. canislupus - браво за този блог неможе да има комнтар много права
09.02.2007 20:08
радвам се ако има хора които мислят като теб и са в повечко може би държавата ще е по добре и хората ще осъзнаят че почти всичко е в ръцете на самия теб много добре си изразила всичко
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lemonpie
Категория: Други
Прочетен: 1577070
Постинги: 307
Коментари: 4097
Гласове: 30077